algemene oudervergadering 8 februari 2018

do, 02/08/2018 - 20:00 tot 22:00

 

Donderdag 8 februari, om 20.00 uur,  organiseren we onze tweede grote oudervergadering (=algemene vergadering) van dit schooljaar.

Inschrijven kan via deze link:

inschrijving algemene vergadering 08/02/18

Volgende zaken staan alvast op de agenda:

  • Zorgbeleid van de school: Wat is de achterliggende visie van de school? Welke maatschappelijke factoren beïnvloeden dit alles? Welke theorieën verduidelijken onze kijk? Welke fases zitten er in de dagelijkse zorg voor kinderen? Voorbeelden van de zorgpraktijk.

  • Atelierwerking: Concrete voorbeelden van hoe ouders ons hierbij kunnen helpen.

  • Financieel beleid: Afrekening van het schooljaar 2016-2017 en begroting 2017-2018. Samenwerking met een boekhoudkantoor.

  • Cokido: Cokido brengt ouders samen om  op een coöperatieve wijze - de ouders staan dus voor een deeltje zelf in voor de begeleiding,  opvang voor kinderen tijdens woensdagnamiddagen, vakantieperiodes. Onze schoolorganisatie wil hiervoor ons schoolgebouw op bepaalde momenten ter beschikking te stellen. Tijdens de AV wordt dit project toegelicht.  

  • Mediawijs: Woensdagavond 21 maart organiseren we een info-avond omtrent “media-wijsheid” voor alle ouders. Welke vragen willen ouders zeker beantwoord zien tijdens dit moment.

  • Nieuwe bestuursleden: Zoals jullie wellicht weten, wordt het vestigingsbestuur telkens voor een periode van 3 schooljaren verkozen. Momenteel zit het huidige bestuur in het derde en laatste schooljaar van hun aanstelling. Het is logisch dat er op het eind van zo een “legislatuur” bestuursleden zijn die hun mandaat neerleggen. Vandaar dat wij nu reeds een warme oproep lanceren onder de ouders. Misschien wil jij wel een bestuursmandaat op te nemen? Het bestuur geeft alvast een korte toelichting welke engagementen je hiervoor dient te nemen.

Dit alles wordt overgoten met een streekbiertje (tegen democratische prijzen) en een knabbeltje. Om dit alles in goede banen te leiden (en de nodige aankopen te doen) is het noodzakelijk om jou in te schrijven voor deze grote oudervergadering. 

Tot donderdag!