Aanmelden en inschrijven voor schooljaar 2021-2022

vr, 01/22/2021 - 13:15

Ben je geboeid door ons pedagogisch project en heb je interesse om je kind(eren) in te schrijven in onze school? Hieronder lees je alle info omtrent aanmelden en inschrijven in onze school.

Om in te schrijven in onze school, werken wij samen met alle Kortrijkse basisscholen via één centraal inschrijvingssysteem. Meer info hierover vind je terug op www.naarschoolinkortrijk.be.  

Kinderen geboren in 2019 of kinderen die in het schooljaar 2021-2022 van school willen veranderen, moeten dus eerst aangemeld worden via het centraal aanmeldingssysteem (de link hiervoor vindt u op www.naarschoolinkortrijk.be)

Broertjes en zusjes van kinderen die reeds bij ons naar school komen én die geboren zijn in 2019, krijgen voorrang om zich in te schrijven. Zij kunnen zich komen inschrijven tussen 25 januari en 12 februari 2021.

Andere kinderen die zich willen inschrijven, moeten zich eerst aanmelden via  de website www.naarschoolinkortrijk.be en dat tussen 1 maart en 26 maart 2021.

Wij zijn een school met een beperkte capaciteit. Dat betekent dat er niet voor alle  kinderen plaats is. Per geboortejaar of leerjaar is er plaats voor max. 19 kinderen. Bovendien worden de kinderen in 2 groepen (= contingenten) opgedeeld: er is plaats voor indicator-leerlingen (35% van de capaciteit) en voor niet-indicator-leerlingen (65% van de capaciteit). Hiermee streven wij naar diversiteit binnen onze school en willen wij een afspiegeling zijn van de sociale mix in de maatschappij. U leest op de website www.naarschoolinkortrijk.be onder de rubriek '5 moeilijke woorden' wat dit precies betekent.

Het criterium waarmee de volgorde bij aanmelding bepaald wordt, is 'afstand tot de school'. Daarom zal er gevraagd worden bij aanmelding waar u woont of werkt (dichtste adres telt!). En dan is het afwachten... of u een plaatsje krijgt toegewezen. Eind april wordt u hiervan op de hoogte gebracht. Krijgt u bericht dat uw kindje aan onze school werd toegewezen en dat u bijgevolg mag komen inschrijven? Neem dan contact op met de coördinator Delphine Butaye via mail (info@levensboom.be) of telefonisch (0472 11 37 79) voor een afspraak om uw kindje in te schrijven.

Na de aanmeldings- en inschrijvingsperiode starten de vrije inschrijvingen (vanaf eind mei). Indien kinderen met een toegewezen plaatsje niet overgegaan zijn tot inschrijving, dan nemen we contact op met de andere kinderen die aangemeld zijn. Zij hebben voorrang op andere kinderen van wie ouders ons nog contacteren. Die aanvragen worden in chronologische volgorde behandeld.

Ouders die interessen hebben om in te schrijven of die hun kind(eren) van school willen veranderen, nemen best contact op met de coördinator via mail (info@levensboom.be). 

 

Vrije plaatsen schoooljaar 2021-2022

Kleuters °2019 (peuterklas): 15 vrije plaatsen

Kleuters °2016 (3e kleuter): 2 vrije plaatsen 

6e leerjaar: 1 vrije plaats